Hort (Hortensia) Ruiter Scheffer

In het leven komen we allemaal zo onze eigen uitdagingen en moeilijkheden tegen. Ik heb er vertrouwen in dat ondanks moeilijkheden en tegenslagen mensen in staat zijn hun veerkracht en eigenheid terug te vinden. Soms is het nodig hiervoor de confrontatie aan te gaan met moeilijke gevoelens, gebeurtenissen te verwerken en betekenis te geven, en gedrag aan te passen. Hulp bieden hierbij is iets dat ik vanuit mijn werk graag doe. Mijn houding kenmerkt zich door openheid, professionaliteit, respect, geduld en een vleugje humor. Ik ben invoelend, bied begrip en veiligheid en zo nodig ook een kritische spiegel.

Achtergrond: na mijn afstuderen in 1999 als (klinisch) psycholoog heb ik mij verder ontwikkeld tot gezondheidszorg-psycholoog (2006) en psychotherapeut (2012). Sinds 1999 heb ik een korte tijd in de jeugdhulpverlening gewerkt en als selectiepsycholoog bij Defensie. Vervolgens heb ik als militair psycholoog 16 jaar bij de Militaire Geestelijke Gezondheidszorg gewerkt. Hier heb ik mij ingezet als behandelaar (individuele -en groepstherapie), als supervisor en als leidinggevende van een ambulante afdeling en van een deeltijdafdeling. Door het werken bij de Militaire GGZ heb ik ruime ervaring opgedaan met psychotrauma (in ruime zin) en andere veel voorkomende stoornissen en problemen. Door dit werk heb ik veel bewondering gekregen voor de veerkracht en dapperheid van mannen en vrouwen wanneer zij geconfronteerd worden met pittige uitdagingen in hun leven.

Ik ben getrouwd en ben moeder van twee kinderen. Sinds 2018 ben ik met veel plezier werkzaam als vrijgevestigde psychotherapeut. In het vak vind ik het van belang mezelf te blijven scholen, op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen en in samenwerking met collega's door middel van intervisie te investeren in de kwaliteit van mijn werk.


Registraties

- BIG registratie Gz-psycholoog:     39065235825 
- BIG registratie Psychotherapeut: 59065235816
- Kwaliteitsregister Psychotherapie (NPV)
- Senior schematherapeut

AGB-codes

Zorgverlener: 94060905
Praktijk:          94064375

Lidmaatschappen

- Nederlandse Vereniging voor Psychotherapeuten
- Vereniging voor Schematherapie
- Landelijke Vereniging voor Vrijgevestige psychologen & psychotherapeuten (LVVP)
- Vereniging EMDR Nederland (VEN)
- Nederlandstalige Vereniging voor Psychotrauma (NtVP)